Nerdeyse bir tanesi bir porsiyon gelen bu mantının haşlama suyuna adaçayı, papatya ya da benzer taze baharatlar koyarak tadını daha da artırabilirsiniz. Bir de servis esnasında üstüne enfes bir sızma zeytinyağı gezdirmeyi unutmayın.
Nerdeyse bir tanesi bir porsiyon gelen bu mantının haşlama suyuna adaçayı, papatya ya da benzer taze baharatlar koyarak tadını daha da artırabilirsiniz. Bir de servis esnasında üstüne enfes bir sızma zeytinyağı gezdirmeyi unutmayın.
Malzemeler:
Hamuru için:
2 su bardağı un
2 adet Kılıçlar Yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeterince su
İçi için:
1 kase ıspanak
Yarım kase lor peyniri
8 adet Kılıçlar Yumurta
Kaya tuzu
Tane karabiber
Sızma zeytinyağı
Hazırlanışı:
Tüm hamur malzemelerini karıştırma kabına koyun ve hamuru yoğurmaya başlayın. Hazırladığınız hamuru dinlenmeye alın. Bu arada ıspanakları bir tavada birkaç dakika kavurup ateşi söndürdükten sonra üzerine loru ilave edip karıştırın. Yumurtaların sarılarını ayırın ve bir kenara alın. Hamuru iki beze haline getirin ve oklava yardımıyla açın. Açtığınız hamuru büyük kareler (5 cm x 5 cm) halinde kesin ve ortasına ıspanaklı harcı yerleştirin. Harcı kenarlara doğru açın ve ortasına bir çukur açıp oraya bir yumurta sarısı koyun. Diğer tüm kare hamurlara bu işlemi yapın. Bir yumurtanın beyazını fırça yardımı ile kare hamurların kenarına sürün. Yumurta beyazını sürdükten sonra açılan diğer hamurla üzerini kapatın. Bir bıçak yardımı ile yumurtalı mantıları kesin. Hazır olan mantıları dinlenmeye bırakın. Bir tencereye bol su koyup tuz ilave edin ve kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca mantıları kaynar tuzlu suda dört dakika haşlayıp servis tabağına alın. Üzerine sızma zeytinyağı, kaya tuzu ve karabiber ilave ederek servis edin. Dilerseniz haşlama suyuna adaçayı atarak mantınıza aroma da katabilirsiniz. Afiyet olsun...